Boaz Timmermans
Volledig scherm
PREMIUM
© Boaz Timmermans

De vrouw van de rechtsback wilde best in de spits staan

column bob maesZaterdag kwam ik tijdens het zappen terecht bij de voetbalwedstrijd Belenenses-Benfica in de Portugese competitie. Erg spannend was het niet. Het stond 0-7 en het moest nog rust worden. De thuisploeg was begonnen met negen spelers, waaronder twee keepers. Een van hen was veldspeler. Aan de score te zien, had hij beter ook onder de lat gestaan.

 1. Bodywarmer verdrijft natte hond
  PREMIUM
  column annemarie van de vreugde

  Bodywarmer verdrijft natte hond

  Mijn dochtertje vertelde laatst blij dat ze voor het eerst ‘met zonder jas’ buiten hadden gespeeld op school. Dat vind ik typisch zo’n zin die lief is maar net zo uitgemolken als ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’. Een beetje in de categorie ‘live, love, laugh’ op een houten whitewash bordje met lettertype Comic Sans dat in al zijn Action-hebberigheid in menig woonkamer staat te prijken.
 2. De twink, de halfwees, de patiënt en de weduwe
  PREMIUM

  De twink, de halfwees, de patiënt en de weduwe

  Deze week was ik in Tilburg. Ik kom nooit in Tilburg. Maar wat een gezellig stadje. Vooral de oude fabriekspanden bij het Centraal Station die een tweede leven kregen, vind ik charmant. Ook het restaurant in een treinstel en de nieuwbouwflats belichamen de sprankelende gezelligheid. Om nog maar te zwijgen van de LocHal (Locomotiefhal), een centrum voor kunst en cultuur en een prachtige bibliotheek, in een voormalige werkplaats van de spoorzone.