Boaz Timmermans
Volledig scherm
PREMIUM
© Boaz Timmermans

De vrouw van de rechtsback wilde best in de spits staan

column bob maesZaterdag kwam ik tijdens het zappen terecht bij de voetbalwedstrijd Belenenses-Benfica in de Portugese competitie. Erg spannend was het niet. Het stond 0-7 en het moest nog rust worden. De thuisploeg was begonnen met negen spelers, waaronder twee keepers. Een van hen was veldspeler. Aan de score te zien, had hij beter ook onder de lat gestaan.

 1. Waarom ik nooit in Middelburg was geweest? Simpel: de Westerscheldetunnel
  PREMIUM
  column elodie kint

  Waarom ik nooit in Middelburg was geweest? Simpel: de Wester­schel­de­tun­nel

  De eerste keer dat ik in Middelburg kwam, herinner ik me nog goed. Dat is namelijk nog niet zo bijster lang geleden. Ik was twintig en werkte net een week voor de PZC. Ik moest een stuk schrijven over de heropening van het vernieuwde Plein 1940 en werd daarna door fotograaf Ruben Oreel meegenomen naar de Markt om een tosti te eten. Wát een prachtige stad. Die monumentale panden, dat historische stadhuis, de grachten rond het centrum. En dan ook nog zoveel leuke winkeltjes en gezellige terrassen. Ik keek mijn ogen uit.
 2. Kiezers, uitslagen en gekozenen
  PREMIUM
  Column Marleen Blommaert

  Kiezers, uitslagen en gekozenen

  2022: het is nog maar een goede week oud maar het frisse, nieuwe is er eigenlijk alweer af. Dat wordt versterkt door de oude beelden van 6 januari vorig jaar. De beelden van de bestorming van het Capitool werden afgelopen week eindeloos herhaald. De beweging daaromheen zou alleen nog maar gegroeid zijn sindsdien. Al die mensen zijn ervan overtuigd dat Biden gefraudeerd heeft bij de afgelopen verkiezingen en dat Trump bestolen is van zijn rechtmatige overwinning.
 1. Mijn eerste bericht, trots dat ik was. Trots!
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Mijn eerste bericht, trots dat ik was. Trots!

  Neen, ik hengel niet naar een majesteitelijke medaille. Neen, ik hoef geen gouden horloge met inscriptie. En neen, ik solliciteer niet naar een schouderklopje van de hoofdredacteur. Maar meer dan vijftig jaar, godallemachtig! Meer dan een halve eeuw schrijf ik al voor deze courant. Ergens in de Krantenbank Zeeland moet nog het eerste bericht te vinden zijn, dat van mijn hand in druk verscheen: een aankondiging van een cursus bloemschikken georganiseerd door de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, afdeling Terneuzen. Het telde niet meer dan een paar regels. Maar trots dat ik was. Trots!

Columns