Volledig scherm
PREMIUM
Bob Maes. © Boaz Timmermans

Broodje aap uit de magnetron

COLUMN BOB MAESIs de intelligentie van de mensheid af te lezen aan de gebruiksaanwijzing van een 1000 watt magnetron? Zo ja, dan zijn we met zijn allen gedoemd. De beschrijving van onze microgolfoven lijkt geschreven voor personen met een gierend overschot aan domheid. Citaat: ‘Gebruik uw magnetron niet om hele eieren met of zonder schaal te verwarmen, omdat deze kunnen ontploffen; zelfs nadat ze zijn verwarmd in de magnetron’.

 1. Mijn naamgenoot liep over naar de nazi’s
  PREMIUM
  COLUMN BOB MAES

  Mijn naamgenoot liep over naar de nazi’s

  De schrik sloeg me om het hart, toen ik deze week m’n eigen naam terugvond op internet. De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws bleek in 2014 over mij te schrijven. ‘Weyts maakte geen deontologische fout door verjaardag Bob Maes bij te wonen’. Nu kan ik me die verjaardag niet heel goed meer herinneren, maar als een Vlaams minister bij mij thuis aan de taart zat, zou ik dat toch wel weten. Volgens het artikel was ook staatssecretaris Theo Francken erbij. Die is zelfs bedreigd omdat hij op die verjaardag was! Zo leer je jezelf online nog eens kennen.
 2. Zô, me hae mae weer es, mompelde Sinterklaas
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Zô, me hae mae weer es, mompelde Sinter­klaas

  Misschien was het ook gewoon handiger geweest om hem onder zijn echte naam in mijn telefoon op te slaan. Platschorre. Nu was het Sinterklaas die schreef dat ze er bijna waren. En natuurlijk las mijn zoon dat. Hij staakte prompt zijn schoorsteenliedjes en keek kritisch in het rond. Zelfs zijn zusjes vielen stil. ,,En waarom zijn opa en oma hier eigenlijk? Gaat iemand mij nog vertellen wat er in vre-des-naam aan de hand is?”
 3. Voorbereiding
  PREMIUM
  Column Margot Verhaagen

  Voorberei­ding

  Met Kerstmis komt mijn familie eten. Naast dat ik er zin in heb, zie ik er natuurlijk ook een beetje tegenop. Al staat of valt alles met een goede voorbereiding: wellicht een dooddoener, maar tijdens deze weken in de aanloop naar Kerstmis en de bijbehorende kerststress weer even zeer actueel. Helaas moet ik u ons kerstmenu nog onthouden omdat de jongste Man niet wil dat iedereen het al weet. Hij is namelijk druk met voorbereiden en met oefenen. Ik beloof dat ik het naderhand met u deel, al was het alleen maar omdat het echt iets bijzonders wordt.

Columns