Elodie Kint
Volledig scherm
PREMIUM
Elodie Kint © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Aletta Jacobs in eigen huis

column Elodie KintWe staan in het kleine berghok. De cv-monteur en ik. De ketel is voor de vijfde keer in amper twee weken tijd uitgevallen en mijn vriend en ik moesten vanmorgen concluderen dat het indrukken van de resetknop tóch geen goede oplossing is.

 1. Flexibel, flexibel?! Je weet niet eens hoe je dat woord spelt!
  PREMIUM

  Flexibel, flexibel?! Je weet niet eens hoe je dat woord spelt!

  Wie mij kent, weet dat ik redelijk wat geduld heb. Toen ik echter een interview met een GGD-directeur las waarin hij zei dat het prikken dit keer nóg(!) efficiënter ging, verslikte ik me in mijn volkoren boterham. Verderop zei hij ook nog dat mensen een beetje flexibel moesten zijn bij het maken van een afspraak voor de boostervaccinatie. Met het schuim om de mond schreeuwde ik tegen mijn cappuccino: ,,Flexibel, flexibel?! Je weet niet eens hoe je dat woord spelt!” Vanwaar deze tirade tegen een voor mij volstrekt onbekende meneer?
 2. Waarom ik niet met een dekentje op de Grote Markt zit
  PREMIUM
  Column Willem van Dam

  Waarom ik niet met een dekentje op de Grote Markt zit

  Ja, ja, ik weet het, ik heb makkelijk praten. Ik heb geen winkel, geen horecazaak, ik ben geen ZZP-er. Elke maand krijg ik keurig een bedragje aan pensioen en AOW op mijn bankrekening gestort. Dus wat heb ik te mopperen? Weinig toch? Het enige waar ik me druk over hoef te maken, is dat ik geen bioscoopje kan pikken, dat ik geen eettent kan binnenvallen om in een biefstukje te prikken en dat ik in mijn favoriete café geen pint kan vatten.
 1. Online-bagger is duizend maal giftiger dan PFAS in de Westerschelde
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  Online-bag­ger is duizend maal giftiger dan PFAS in de Wester­schel­de

  Op hoop van geboosterde zegen verlaten we het kerkgebouw in Vlissingen waar de GGD Zeeland vooruit kijkt naar omikron en daarom omziet naar ons. De sfeer is ondanks zwartgallige virologische voorspellingen ontspannen. Het tempo van heel opmerkelijk maar één prikker ligt hoog. Een wijze commentator constateerde deze week dat in de GGD-prikstraten de stille meerderheid in Nederland het anti-vaxers-rumoer op indrukkende wijze overstemt. Hoezo tweedeling. Dat beeld klopt in Vlissingen en wordt een paar uur later bevestigd in het Rotterdamse Erasmus MC. In de hoofdstraat van deze stad in de stad is een omvangrijke vaccinatiehoek ingericht. Wie bang is, kan een virtual reality-bril opzetten om een afleidend reisje naar een zonnig oord te maken, terwijl de prik wordt gezet.

Columns