Volledig scherm
© AFP

Ziedende Neymar haalt keihard uit naar UEFA: ‘Dit is een schande’

PSG-ster Neymar heeft woedend gereageerd op de pijnlijke eliminatie in de Champions League tegen Manchester United. De geblesseerde Braziliaan schoot op Instagram uit zijn slof richting de UEFA, nadat de VAR arbiter Skomina had geadviseerd de Engelsen in de blessuretijd een omstreden strafschop toe te kennen. 

Neymar ging - in tekst - los op zijn Instastory. ,,Dit is een regelrechte schande. De UEFA zet vier mannen bij elkaar die niets weten van voetbal om beelden in slowmotion te beoordelen. Dit was géén strafschop, dit was géén hands. Wat kan hij (Presnel Kimpembe, red) doen met zijn hand als hij met zijn rug naar de bal staat? Ahh... Go f*ck yourselves.

Bekijk hieronder de samenvatting van PSG-ManUnited 

In blessuretijd maakte Marcus Rashford uit een strafschop de beslissende 3-1 voor United. De Fransen hadden in Engeland met 2-0 gewonnen. De penalty werd gegeven wegens hands van Presnel Kimpembe en op advies van de VAR toegekend na een schot van Diogo Dalot. Scheidsrechter Skomina gaf in eerste instantie een hoekschop, maar ging vervolgens de beelden nog eens goed bestuderen. Dat leidde tot de voor de Fransen dramatische beslissing.