Volledig scherm
Zinedine Zidane met de Cup met de Grote Oren. © AFP

Zidane: dit is waar we voor leven

Succestrainer Zinedine Zidane vindt het ,,bizar" dat Real Madrid voor het derde jaar op rij de Champions League heeft gewonnen.

 ,,We hebben er geen woorden voor. Dit is Real Madrid en dit is waar we voor leven", zei de coach van de 'Koninklijke' na afloop van de gewonnen finale (3-1 van Liverpool) tegen Spaanse journalisten.

,,We moeten ervan genieten want dit gaat niet nog een keer gebeuren. Met zo'n sterk team kun je altijd ver komen, maar het is gekkenwerk om drie keer de Champions League te winnen", vindt de Fransman die naar eigen zeggen nog niet beseft hoe groot en historisch de prestatie is van zijn ploeg.

Toch was Zidane er in de finale niet helemaal gerust op dat Real weer zou winnen. ,,Maar toen kan kwam er een speler binnen de lijnen", doelt Zidane op Gareth Bale, die met een schitterende omhaal de 2-1 maakte en ook verantwoordelijk was voor de 3-1.

,,Dit is het leven in de puurste vorm. We moeten voortbouwen op dit moment en op de geschiedenis die we hier hebben geschreven", aldus een euforische Zidane.

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.