Volledig scherm
© GettyImages/AFP

Welke omhaal was mooier? UEFA-waarnemers kiezen voor Ronaldo

PollDe spectaculaire omhaal van Gareth Bale zal tot in de eeuwigheid herhaald worden, mede omdat de treffer ervoor zorgde dat Real Madrid op voorsprong kwam tegen Liverpool in de Champions Leaguefinale. Tóch was dit niet het mooiste doelpunt van het seizoen volgens de UEFA.

Zo'n anderhalve maand eerder presteerde teamgenoot Cristiano Ronaldo hetzelfde door in de kwartfinale tegen Juventus met een heerlijke omhaal de bal tegen het net te knallen. Volgens de UEFA was dit doelpunt, de mooiste treffer van het Champions Leagueseizoen. ,,Een buitengewone vertoning van techniek en atletisch vermogen." 

Zeg het maar: welke omhaal was mooier? Die van Gareth Bale of toch die van Cristiano Ronaldo?

poll

Welke omhaal was mooier?

 • Die van Gareth Bale (57%)
 • Die van Cristiano Ronaldo (43%)
9670 stemmen
 1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

  Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

  Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
 2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

  ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

  Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.