Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Verschillende perspectieven voor Nederland: Kansrijk of juist kanonnenvoer?

Twaalf avonden spektakel met topaffiches. Zo kán het najaar eruit zien voor Ajax en PSV. Maar de lol is er snel af als je direct een paar keer kansloos verliest. Hoe vlieg je de Champions League straks het beste aan?

Volledig scherm
© EPA

Door Maarten Wijffels

De misschien wel beste Champions League-bezetting ooit heeft twee prachtige poules voor Nederland opgeleverd. Maar wel elk met zijn eigen gevoelstemperatuur. PSV gaat strijden in een regelrechte poule des doods. Messi, Harry Kane, WK-finalist Ivan Perisic en nog een stel internationale topspelers van Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale komen naar Eindhoven. Europees overwinteren? Dat wordt een loodzwaar verhaal.

Ajax krijgt met het Bayern van Arjen Robben ook de buitencategorie over de vloer. Maar Benfica en AEK Athene zijn van een minder kaliber. Tweede worden in de poule? Dat is absoluut mogelijk.

Het speelschema brengt in de eerste ronde op dinsdag 18 september FC Barcelona - PSV en op woensdag 19 september Ajax - AEK Athene. Voor de Amsterdammers een kans op drie punten, maar de Eindhovenaren kunnen zomaar kanonnenvoer zijn. Zoals Feyenoord vorig jaar overkwam. Dat verloor meteen thuis met 4-0 van Manchester City. En werd daarna uit argeloos weggetikt door Napoli. Toen dat gebeurde, was de lol er snel af.

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.