Vermoeide Messi op zoek naar ritme bij Barcelona

SamenvattingLionel Messi is naar eigen zeggen nu een beetje moe, maar de aanvaller van FC Barcelona was na de wedstrijd tegen Internazionale vooral blij dat hij eindelijk weer eens negentig minuten had gevoetbald.

Volledig scherm
Lionel Messi en Arturo Vidal. © REUTERS

,,Ik ben moe en mis nog wat conditie, maar zodra ik meer wedstrijden ga spelen, zal dat beter gaan", zei de Argentijn na het gewonnen duel in de Champions League (2-1). ,,Ik voel me op m'n best als ik veel wedstrijden speel.”

Messi begon wat later aan de voorbereiding vanwege zijn deelname aan de Copa América en hij liep daarna al snel een kuitblessure op. De aanvoerder van Barcelona maakte onlangs dan eindelijk zijn eerste speelminuten van dit seizoen, maar vorige week liep hij weer een lichte spierblessure op. Tegen Inter begon Messi in de basis en hij wist de negentig minuten vol te maken. Met een fraaie dribbel leidde hij in de slotfase zelfs de winnende treffer van Luis Suárez in. ,,Ik ben blij dat ik de wedstrijd kon uitspelen. Ik probeer nu in het ritme te komen.”

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.