Volledig scherm
© BSR Agency

Van Bommel tevreden over resultaat: ‘Maar het was niet zoals het moest’

Trainer Mark van Bommel van PSV was vooral blij met het resultaat van zijn ploeg in het uitduel met FK Haugesund (0-1). ,,Normaal gesproken moeten wij volgende week voor eigen publiek doorgaan”, zei hij voor de camera van SBS 9.

Van Bommel erkende dat PSV niet groots had gespeeld tegen de huidige nummer acht van de Noorse competitie. ,,Het was niet goed, maar je wint wel met 1-0", stelde hij. ,,Het was niet zoals het moest, vooral in de eindfase maakten we verkeerde keuzes. De bal kwam daardoor vaak net niet aan. We hebben geen grote kansen weggegeven. Maar er waren wel gevaarlijke momenten voor ons doel.”

Van Bommel was tevreden over de invalbeurt van Hirving Lozano, die opnieuw geen basisplaats had. “Hij liet zien dat hij graag wil.”

PSV-captain Pablo Rosario zag ook in dat zijn ploeg geen hoogstaand voetbal liet zien. ,,We hadden een groot gedeelte van de wedstrijd onder controle”, vertelde hij. ,,De tweede helft kregen we het moeilijker, maar ook die wedstrijden moet je naar je toe trekken. We gaan met drie punten weg, ik ben wel tevreden.”

PSV had het lastig met Haugesund, dat het hele duel druk bleef zetten. ,,We hadden af en toe rustiger aan de bal moeten zijn en zonder bal meer druk moeten zetten", weet Rosario. ,,Maar we gaan volle kracht naar de wedstrijd van volgende week in eigen huis.”