UEFA nomineert Ziyech voor doelpunt van de week

De magistrale uithaal van Hakim Ziyech in het Mestalla-stadion behoort tot de vier kanshebbers om te worden gekozen tot doelpunt van de week in de Champions League. 

De Marokkaanse aanvaller van Ajax opende woensdag in en tegen Valencia (0-3) de score met een prachtige treffer. Ziyech trok vanaf rechts naar binnen en schoot de bal met zijn linkervoet van zo’n 35 meter over doelman Jasper Cillessen in de kruising. ,,Ik raakte de bal lekker. Maar pas toen ik ‘m zag dalen, dacht ik dat ‘ie er weleens in kon gaan”, zei Ziyech. ,,Dit is mijn mooiste goal ooit.”

De Ajacied heeft concurrentie van Sadio Mané (Liverpool), Luis Suárez (FC Barcelona) en Joshua Kimmich (Bayern München). Mané opende de score tegen RB Salzburg (4-3) na een vloeiende aanval over links, die hij zelf opzette én afrondde. Súarez werd genomineerd met zijn eerste doelpunt tegen Internazionale, een volley vanaf de rand van het strafschopgebied. De oud-speler van FC Groningen en Ajax tekende in de slotfase ook voor de winnende treffer (2-1). Kimmich schoot dinsdag van afstand de gelijkmaker binnen tegen Tottenham Hotspur. De Duitse middenvelder boekte met Bayern uiteindelijk een eclatante zege in Londen: 2-7.

Op de website van de UEFA kunnen fans hun stem uitbrengen.

Volledig scherm
Hakim Ziyech. © Getty Images

Bekijk hier de drie andere genomineerde goals:

De 1-1 van Kimmich tegen Spurs:

De 1-1 van Suarez tegen Inter:

De 1-0 van Mané tegen Salzburg