Volledig scherm
Cristiano Ronaldo. © EPA

UEFA doet onderzoek naar obsceen gebaar Ronaldo in CL-duel Juve

VideoDe Europese voetbalunie gaat een onderzoek instellen naar het obscene gebaar van Cristiano Ronaldo in de Champions League. De aanvalsleider van Juventus  maakte na de 3-0 tegen Atlético Madrid een zogenaamd een ‘cojones-gebaar’. In de kwartfinale van de Champions League nemen de Italianen het op tegen Ajax.

 De zaak wordt donderdag in Nyon behandeld. Een schorsing zou betekenen dat de Portugese sterspeler op 10 april niet mee kan doen wanneer Juventus in Amsterdam Ajax treft.

Bekijk hieronder het fragment van Cristiano Ronaldo tegen Atlético

Het gebaar van Ronaldo was een ‘imitatie’ van Atlético-coach Diego Simeone, die in de heenwedstrijd na het tweede doelpunt zijn kruis had beetgepakt.  De Argentijn deed dat met zijn handen voor zijn kruis, naar eigen zeggen om te symboliseren dat zijn eigen team ‘cojones’ - oftewel ballen - had getoond. Het gebaar werd in de voorbije weken breed uitgemeten in Spaanse en Italiaanse media. Simeone ontliep een schorsing maar kreeg wel een boete van 20.000 euro. 

Ronaldo was dat gebaar niet vergeten en liet de kans niet onbenut om eenzelfde teken te maken na zijn hattrick (3-0), waardoor hij hoogstpersoonlijk de nederlaag van 2-0 had weggepoetst. 

In Turijn maken ze zich vooralsnog geen zorgen over een mogelijke schorsing. Juventus-directeur Pavel Nedved zei vrijdag bij de loting al dat de provocatie de Portugees niet te zwaar moet worden aangerekend. ,,Zoiets gebeurt op het veld’', zei de voormalig Tsjechisch international. ,,Hij deed dat omdat hij in Madrid was beledigd door de fans van Atlético.’’