Volledig scherm
Neymar kijkt naar Damir Skomina, maar ziet de bui overduidelijk al hangen. De strafschop en uitschakeling volgden daarna snel. © BSR Agency

UEFA doet onderzoek naar boze Neymar op Instagram

De UEFA heeft Neymar aangeklaagd vanwege zijn uitlatingen op sociale media na de uitschakeling van zijn club Paris Saint-Germain in de Champions League. Hij noemde de beslissing van de VAR om Manchester United in blessuretijd een strafschop toe te kennen wegens hands een “schande” en “onbestaanbaar”.

Het was een vitale beslissing, diep in blessuretijd, want dankzij de benutte penalty van Marcus Rashford ging Manchester United door naar de kwartfinales van de Champions League. Daarin neemt de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer het begin april op tegen FC Barcelona, dat vorig jaar nog PSG uitschakelde in de achtste finales.

De met een blessure uitgeschakelde Neymar liet zijn emoties de vrije loop via Instagram. “Vier gasten die geen enkel verstand hebben van voetbal zitten voor een televisie een beslissing te nemen op basis van een herhaling in slow motion.”

Volledig scherm
De post van Neymar op Instagram. © Instagram.com/neymarjr