Ten Hag snapt VAR-beslissing niet: ‘Buitenspel, hinderen, ik heb het niet gezien’

Coach Erik ten Hag had ,,een beetje een dubbel gevoel'', na het verlies van Ajax (1-2) tegen Real Madrid. ,,Aan de ene kant ben ik super teleurgesteld, dat lijkt me duidelijk. Aan de andere kant ben ik ook trots. We hebben in alle opzichten een geweldige prestatie geleverd.”

,,Het was”, zo vervolgde Ten Hag bij Veronica, ,,een geweldige wedstrijd. Alleen hebben we onszelf niet beloond. Dat is heel jammer. We domineerden, dwongen veel kansen af, maar scoorden te weinig. Dat is het enige verwijt dat we onszelf kunnen maken.''

Ajax leek op 1-0 te komen via Nicolás Tagliafico, maar op aanraden van de VAR werd het doelpunt afgekeurd, omdat Dusan Tadic hinderlijk buitenspel zou staan. Ten Hag: ,,Waarom die werd afgekeurd? Ik hoorde meerdere redenen, buitenspel, hinderen doelman. Maar ik heb niet gezien dat de keeper onreglementair wordt aangevallen.”

Poll

De goal van Nicolás Tagliafico werd terecht afgekeurd

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
51042 stemmen

Net zoals in beide duels met Bayern München eerder in de Champions League liet Ten Hag de Serviër Dusan Tadic in de spits spelen. Zo kwam er een plaats vrij voor David Neres op de flanken. ,,Neres deed het zeker goed”, erkende Ten Hag. ,,Het is ook zeker een optie om zo vaker in de competitie te spelen. Dat gaan we meenemen. Maar in sommige duels spelen tegenstanders zo defensief. Dan hebben we een echte centrumspits nodig”, zo verwees hij naar Kasper Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar.

Volledig scherm
Erik ten Hag tijdens het duel met Real Madrid. © Getty Images

Check hieronder het VAR-moment: