Volledig scherm
AZ-trainer Arne Slot. © BSR Agency

Slot trots op AZ: ‘We hebben met veel lef en flair gespeeld’

AZ-coach Arne Slot keek naar eigen zeggen met een ‘heel goed gevoel’ terug op de wedstrijd tegen Manchester United (0-0) voor de Europa League. ,,Alles waar AZ de laatste jaren voor heeft gestaan, hebben we in deze wedstrijd kunnen tonen.” 

,,We hebben met heel veel lef en flair gespeeld”, aldus de trainer van de Alkmaarders. ,,Het lukte ons heel goed om onze middenvelders vrij te spelen. Vanuit het vele balbezit hebben we niet veel grote kansen gecreëerd, maar dat was ook de verdienste van de tegenstander.”

Slot was eveneens zeer te spreken over de defensieve speelwijze van AZ. ,,We hebben waar mogelijk ManUnited afgejaagd. We bleven compact spelen in de fases dat we het moeilijker hadden en vermoeid raakten. We bleven voetballen en konden de verleiding weerstaan om de bal lukraak weg te schieten. We hebben weinig kansen weggegeven.”

Slot erkende dat er voor AZ wellicht meer had ingezeten dan een punt. ,,We liepen na afloop toch een beetje teleurgesteld naar de kleedkamer. Maar United had in de slotfase ook nog een strafschop kunnen krijgen. We hadden geluk dat de arbitrage liet doorspelen.”