Volledig scherm
Pantelis Hatzidiakos knuffelt Arne Slot (links) en Marino Pusic (rechts) na zijn treffer. © BSR Agency

Slot geniet in Kazachstan van AZ: ‘Deze gasten hebben heel veel zelfvertrouwen’

Voor het begin van de uitwedstrijd tegen FC Astana in de Europa League legde AZ-coach Arne Slot uit dat zijn ploeg "echt niet" opnieuw met 6-0 zou gaan winnen van de kampioen van Kazachstan. ,,Nou, dat is uitgekomen, want het werd 5-0", grapte de succesvolle trainer bij FOX Sports.

Bij de rust leidde het slordige AZ nog maar met 1-0. ,,De spelers zaten er toen een beetje teleurgesteld bij. Maar dat was eigenlijk niet nodig. We creëerden genoeg kansen en gaven vrijwel niets weg. Dus er was geen reden voor ontevredenheid. Als we eenmaal op 2-0 zouden komen, zou alsnog een hoge uitslag mogelijk zijn. Ik moet zeggen dat we in de tweede helft echt geweldig goed hebben gespeeld.”

Slot beaamde dat zijn manschappen mentaal momenteel zeer sterk zijn. ,,Ik heb de jongens in deze wedstrijd dingen zien doen waarvan je denkt: ja, deze gasten hebben heel veel zelfvertrouwen. Terecht ook, want ze spelen ook heel goed. En ze gunnen elkaar wat. Dat is de kracht van ons team.” Slot waant zich met AZ nog niet in de volgende ronde. ,,We zijn nog niet zeker van overwinteren, maar hebben wel een belangrijke stap gezet."