Arbiter Damir Skomina houdt Sergio Ramos de gele kaart voor na een overtreding op Kasper Dolberg (links).
Volledig scherm
Arbiter Damir Skomina houdt Sergio Ramos de gele kaart voor na een overtreding op Kasper Dolberg (links). © Getty Images

Sergio Ramos liegt om 'bewuste' gele kaart

Deed hij het bewust of niet? Sergio Ramos kreeg gisteren in de slotfase van het eerste duel met Ajax in de achtste finales van de Champions League een gele kaart, zijn derde van dit seizoen, waardoor de aanvoerder van Real Madrid geschorst is voor de return. Ramos zei na de wedstrijd in Spaanse media dat hij die kaart met opzet pakte, maar later weersprak hij dat via Twitter.

De verdediger wist in zijn zeshonderdste wedstrijd voor Real Madrid maar al te goed dat hij op scherp stond. Een paar minuten voor tijd, bij een stand van 2-1 voor Real Madrid, haalde Ramos rond de middenlijn Kasper Dolberg neer. Scheidsrechter Damir Skomina kon niet anders dan geel geven. Als Ajax over drie weken in Madrid niet voor een wonderbaarlijke ommekeer zorgt, begint Ramos daarna met een schone lei aan het vervolg van de Champions League.

,,Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik dit niet bewust deed”, zei de Madrileense aanvoerder kort na de wedstrijd. ,,Gezien de stand was dat wel iets waar ik mee bezig was. Ik wil de tegenstander zeker niet onderschatten en ik denk ook niet dat het al gedaan is, maar in het voetbal moet je soms ingewikkelde beslissingen nemen.”

Hij zal daarna ongetwijfeld gehoord hebben dat de UEFA spelers die bewust een gele kaart pakken, nog wel eens straft met een extra wedstrijd schorsing. Op Twitter kwam Ramos daarom met een heel ander verhaal. ''Het doet mij, meer dan wie dan ook, pijn dat ik de return moet missen. Het beste van vandaag is het resultaat, het ergste is dat ik mijn teamgenoten in de volgende wedstrijd niet kan helpen.”