👌@cristiano on @leomessi "Of course we have a good relationship. We've not had a dinner together yet, but I hope in the future..." 🍽 #UCLdraw #UEFAawards

383.4k Likes, 4,254 Comments - UEFA Champions League (@championsleague) on Instagram: "👌@cristiano on @leomessi "Of course we have a good relationship. We've not had a dinner together..."

Ronaldo mist Spanje een beetje: ‘Hoop nog een keer te dineren met Messi’

VideoZe zijn al jarenlang elkaars grootste rivalen, maar tijdens de loting voor de Champions League zaten ze gebroederlijk naast elkaar. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo verdeelden de afgelopen jaren zo’n beetje alle individuele prijzen. Ze moesten de prijs voor Europees voetballer van het jaar dit keer echter aan Virgil van Dijk laten, de verdediger van Oranje die met Liverpool de Champions League won.

“Wij staan samen al vijftien jaar op het podium, ik vraag me af of dat ooit is gebeurd in het voetbal”, zei Ronaldo, die opvallend spraakzaam was. Messi hield het bij wat interviews in het Spaans, maar Ronaldo kreeg in het Engels de zaal aan het lachen met wat grappige uitspraken. “We hebben eerlijk gezegd nooit samen gedineerd. Althans, nog niet”, aldus Ronaldo. “Hopelijk komt het er in de toekomst nog een keer van. Ik mis het voetballen in Spanje. Het was de afgelopen vijftien jaar een mooie strijd. Hij pushte mij om beter te worden en ik hem ook. Het is mooi om onderdeel van de voetbalgeschiedenis te zijn. En dat geldt natuurlijk ook voor hem.”

De 34-jarige Portugees werd herinnerd aan de uitspraak dat hij misschien volgend jaar wel gaat stoppen. “Of ‘Leo’ en ik niet beter op hetzelfde moment kunnen stoppen? Hij is twee jaar jonger dan ik. Maar ik zie er nog goed uit voor m’n leeftijd hè”, zei de aanvaller van Juventus lachend. “Ik hoop hier volgend jaar weer te zitten. En over twee en drie jaar weer. De mensen die me niet mogen, gaan me hier nog vaker zien.”

Volledig scherm
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Virgil van Dijk. © UEFA via Getty Images