Volledig scherm
© Getty Images

Ronaldo even helemaal klaar met veldbetreders: ‘Maar de ergernis is gezakt’

Bayer Leverkusen kan een flinke straf van de UEFA tegemoetzien. Tijdens de laatste groepswedstrijd in de Champions League, thuis tegen Juventus, wisten heel wat fans op het veld te komen.  Ze renden allemaal naar Cristiano Ronaldo, de Portugese vedette van ‘Juve’, die even helemaal klaar was met de opdringerige fans.

De eerste die het veld op rende, een supporter in een shirt van Juventus met daarop de naam van Ronaldo, kreeg nog een knuffel van de lachende Portugees. Hij was het daarna echter snel zat met de mannen die hem belaagden. In de laatste minuten van het duel sprong Ronaldo op het laatste moment opzij toen een fan om hem af rende, met een steward in de achtervolging. Na het laatste fluitsignaal werd Ronaldo in z’n nek gepakt door een man die een selfie met hem wilde maken. De man hield zich vast aan de Portugees terwijl een steward hem beetpakte, waarop Ronaldo woedend reageerde.

,,Ik ben nu weer gekalmeerd, de ergernis is verdwenen”, zei de 34-jarige Portugees even later. ,,Ik hou van zulke grote wedstrijden, waarin het ergens om gaat. De tweede helft hebben we fantastisch gespeeld, kansen gecreëerd en doelpunten gemaakt”, aldus Ronaldo, die zelf de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Gonzalo Higuain tekende in de blessuretijd voor de 0-2. De ingevallen Paulo Dybala fungeerde twee keer als aangever. Met Ronaldo, Higuain en Dybala stonden de drie aanvallende sterren van Juventus de laatste 25 minuten gezamenlijk op het veld. “Het is leuk om samen te spelen”, zei Ronaldo. Trainer Maurizio Sarri stelt de drie zelden tegelijk op.