Volledig scherm
PREMIUM
Cristiano Ronaldo. © REUTERS

Ronaldo en Juventus, een gelukkig stel

Hij is terug in Madrid, om er vanavond te spelen in het stadion van Atlético. Op diezelfde plek moet Cristiano Ronaldo (34) op 1 juni zijn nieuwe club Juventus na 23 jaar weer naar de Europese hoofdprijs leiden.

Door Edwin Winkels

Het gaat goed met Cristiano Ronaldo bij Juventus. Hij is topscorer van de Serie A, met negentien doelpunten. Maar die competitie heeft Juve al zeven jaar op rij gewonnen. En de achtste titel komt eraan, want de kampioen en koploper staat al dertien punten voor op nummer 2 Napoli. De achterstand van Inter, AC Milan en AS Roma is twintig punten of meer. Nee, voor Juventus gaat het dit seizoen om een hoger doel: die grote Europese prijs.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.