Volledig scherm
Pepe (rechts) is bij Porto vrijwel altijd basisspeler. © Getty Images

‘Roda-flop’ Danilo en Pepe in de Kuip

In de Kuip neemt Feyenoord het vanavond in het tweede groepsduel van de Europa League op tegen Porto. De Portugezen verkeren in fantastische vorm en wonnen hun laatste acht duels. Wat zijn de gevaarlijkste spelers van de Portugese topclub?

Pepe

De term ‘gevaarlijk’ is op Pepe wel van toepassing. De bikkelharde verdediger is jarenlang naast Sergio Ramos dé man in het hart van de Real Madrid-defensie en speelt liefst tien jaar in Madrid. In die periode wint Pepe drie keer de Champions League en wordt hij drie keer kampioen van Spanje. Ook indrukwekkend is het aantal kaarten dat Pepe pakte in Madrid (79 keer geel, zes keer rood). Sinds 2019 speelt de Portugees weer voor de club waar hij van 2004 tot 2007 zijn transfer naar Real verdiende.

Zé Luis

De man die voor de doelpunten moet zorgen bij Porto. De Kaapverdiaan komt deze zomer over van Spartak Moskou en toont zich in zijn eerste duels in Portugal direct een trefzekere spits. Met zes goals is de 28-jarige spits gedeeld topscorer van de Portugese competitie. Ze Luis was al eerder actief in Portugal, toen voor SC Braga. 

Danilo Pereira

Volledig scherm
Danilo Pereira. © Getty Images

In Kerkrade krabt men zich nog wel eens achter de oren als de naam Danilo Pereira ter sprake komt. Als huurling van Parma speelt de 28-jarige middenvelder in het seizoen 2012/2013 voor Roda JC. Bij Roda komt de middenvelder nog wel tot 31 duels, maar echt onder de indruk is men in Limburg niet. Zo'n zes jaar later staat de wereld er wel anders voor. Danilo is al seizoenenlang een dragende speler bij Porto en groeit uit tot aanvoerder. Als Portugees international wordt Danilo in 2016 zelfs Europees kampioen. Het kan verkeren. 

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.