Volledig scherm
© AP

Rangers met negen man naar groepsfase Europa League

Rangers heeft met negen man de groepsfase van de Europa League bereikt. Hoewel Alfredo Morelos (37ste minuut) en Jon Flanagan (66ste) uit het veld werden gestuurd, speelde de Schotse club uit Glasgow 1-1 gelijk bij FC Ufa. Het punt in Rusland volstond, aangezien de formatie van coach Steven Gerrard thuis had gewonnen (1-0).

Ovie Ejaria zette de Schotten al na 9 minuten op voorsprong. Na ruim een half uur zorgde Dmitri Soesoejev voor de gelijkmaker.

Het is de eerste keer sinds 2010-2011 (Champions League) dat Rangers de groepsfase van een Europees toernooi bereikt. Gerrard is inmiddels ongeslagen in zijn eerste twaalf duels als coach van de club.

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.