Volledig scherm
Peter Bosz. © BSR Agency

Peter Bosz over uitschakeling Ajax: ‘Dit doet me veel pijn’

De late uitschakeling van Ajax in de halve finales van de Champions League tegen Tottenham Hotspur is niet alleen in Amsterdam hard aangekomen. Peter Bosz zag de wedstrijd in Duitsland op televisie en kon zijn emoties na het winnende doelpunt van Lucas Moura in de zesde minuut van de blessuretijd maar moeilijk de baas.

 ,,Dit doet me erg veel pijn. In de zesde minuut van de blessuretijd. Ik heb echt meegeleden’', zei de trainer van Bayer Leverkusen donderdag in zijn vooruitblik op het duel met Schalke 04 van zaterdag. 

,,In dit team zitten veel spelers met wie ik heb gewerkt’', vertelde Bosz, die in 2017 met Ajax de finale van de Europa League van Manchester United verloor. ,,Ik denk echt dat dit de gehele voetbalwereld pijn doet, behalve dan als je uit Engeland komt en voor de Spurs bent.’’

Het zou kunnen dat naast de finale van de Champions League ook de finale van de Europa League tussen twee Engelse club gaat. Bosz: ,,Het meeste geld zit in de Premier League. Als dan vier clubs uit die competitie de finales halen, is dat niet goed voor het voetbal.’’

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.