Neymar in actie tijdens de achtste finales van de Champions League. Paris Saint-Germain verloor op bezoek bij Borussia Dortmund met 2-1.
Volledig scherm
Neymar in actie tijdens de achtste finales van de Champions League. Paris Saint-Germain verloor op bezoek bij Borussia Dortmund met 2-1. © BSR Agency

Neymar ontevreden over doktoren PSG: ‘Ik heb geleden’

Na de nederlaag bij Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League (2-1) uit Neymar kritiek op het handelen van de doktoren van zijn club Paris Saint-Germain. ,,Dat besluit zint mij niet.”

Neymar miste vier wedstrijden bij PSG door een ribblessure. Dat hij gisteravond pas weer mocht opdraven, vond de Braziliaan onzin. ,,Het is moeilijk om niet te spelen. Jammer genoeg ligt die beslissing niet bij mij, maar bij de club. De doktoren hebben daartoe besloten en dat vind ik maar niks.”

Neymar voerde enkele discussies om toch eerder te spelen en wedstrijd ritme op te doen voor de kraker tegen Dortmund. Het hielp hem niet. ,,Ik voelde mij prima. De club was bang, maar uiteindelijk ben ik degene die heeft geleden.” De aanvaller ontbeerde wedstrijdritme en speelde niet zoals ze bij PSG van hem gewend zijn ondanks zijn treffer, een intikker op aangeven van die andere superster Kylian Mbappé: 1-1. 

Op woensdag 11 maart volgt de return in Parijs. De afgelopen drie seizoenen werden de achtste finales het eindstation van PSG.