Volledig scherm
Vreugde bij Matthijs de Ligt (links) en Frenkie de Jong (midden). © BSR Agency

Mourinho neemt drie Ajacieden en Van Dijk op in CL-elftal

Liverpool-verdediger Virgil van Dijk en Ajacieden Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Frenkie de Jong hebben een plek gekregen in het Champions League-elftal van José Mourinho. 

Over de drie Ajacieden zei de voormalig coach van onder meer Manchester United bij het Russische RT: ,,Het zijn grote persoonlijkheden met een grote toekomst.”

Mourinho, die liefst zes spelers van CL-winnaar Liverpool een plek in zijn team gaf, noemde Van Dijk ‘een koning’. ,,Hij is positioneel een topspeler.”

De Portugese oefenmeester nam wel Lionel Messi op in zijn elftal, maar er was geen plek voor Cristiano Ronaldo. ,,Ronaldo deed het geweldig in de comeback tegen Atlético, maar hij zit er niet bij omdat ik geen spelers opneem die de halve finales niet hebben bereikt.”

Mourinho’s XI

Alisson Becker (Liverpool); Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax), Andy Robertson (Liverpool): Frenkie de Jong (Ajax), Donny van de Beek (Ajax), Christian Eriksen (Tottenham Hotspur);  Mohamed Salah (Liverpool), Lionel Messi (Barcelona), Sadio Mané (Liverpool).

Volledig scherm
Van Dijk met de CL-beker. © BSR Agency
Volledig scherm
José Mourinho. © BSR Agency