Het GSP Stadium, waar Ajax vanavond aantreedt tegen APOEL en PSV volgende weekl tegen Apollon Limassol.
Volledig scherm
PREMIUM
Het GSP Stadium, waar Ajax vanavond aantreedt tegen APOEL en PSV volgende weekl tegen Apollon Limassol. © Sportsfile via Getty Images

Moeten Ajax en PSV vrezen op Cyprus? ‘Het zal zweten worden’

Hector HevelVoetballen op Cyprus is lang niet meer zoals het was, een plek voor profs om aan het einde van de loopbaan af te bouwen. Hector Hevel bewijst het tegendeel. De middenvelder is pas 23 en voetbalt al jaren op het eiland. In aanloop naar de Europese voorrondeduels vertelt hij wat Ajax en PSV kunnen verwachten van APOEL Nicosia en Apollon Limasol. ,,Er is steeds meer kwaliteit.”

Door Yorick Groeneweg

Er was een tijd dat Ajax een ploeg uit Cyprus met 10-0 afdroogde. Toch wonnen Nederlandse clubs in Europees verband vaker niet dan wel van clubs uit dat land. En zoals Ajax afgelopen seizoen in Europa verbaasde met een plek in de halve finale van de Champions League, schaarde APOEL zich in 2012 nog bij de laatste acht. 

Moet Nederland de Cyprioten vrezen? ,,Dat niet per se”, denkt Hector Hevel, speler van subtopper AEK Larnaca. ,,Maar er loopt hier op de velden steeds meer kwaliteit rond.”