Messi viert persoonlijk succesje: mooiste goal van het seizoen

VideoLionel Messi mag wederom een persoonlijk succesje vieren. De goal van de Argentijn in de heenwedstrijd van de halve finale in de Champions League tegen Liverpool is verkozen tot de mooiste goal van het afgelopen seizoen. Eerder werd de goal ook al verkozen tot mooiste goal van het Champions League-toernooi

Barcelona leidde al met 2-0 in het eigen Camp Nou totdat Messi mocht aanleggen voor een vrije trap van zo'n dertig meter afstand van het doel van Liverpool-keeper Alisson Becker. De Argentijnse sterspeler krulde de bal keihard over het hoofd van Joe Gomez in de kruising van het doel: 3-0.

Het zou echter niet voldoende zijn voor Barcelona. In de return op Anfield won Liverpool met liefst 4-0 waardoor niet Barça, maar The Reds naar de finale van het miljoenenbal ging. Daarin won Liverpool uiteindelijk met 0-2 van Tottenham Hotspur. 

Danilo, David Faupala, Enzo Millot, Nani, Pedro, Ivan Rakitic, Cristiano Ronaldo, Ismaïla Sarr en Katerina Svitková maakten ook kans op de prijs. Via de site van de UEFA kozen voetbalfans echter voor de vrije trap van de Argentijnse sterspeler van Barcelona.

Volledig scherm
Lionel Messi mikt de bal precies langs Joe Gomez. © Getty Images