Montage van Lionel Messi bij barcelona en Diego Armando Maradona als speler van Napoli
Volledig scherm
PREMIUM
Montage van Lionel Messi bij barcelona en Diego Armando Maradona als speler van Napoli © Getty / Soccrates Images

‘Messi is nu de beste, maar Maradona heilig voor ons’

Vijftien jaar aan de top met Barcelona, dat met hem vier keer de Champions League won. Maar Lionel Messi vindt die vier keer te weinig. In Napels, waar landgenoot Maradona een god werd, kan vanavond al blijken of die prijs er dit jaar weer in zit.

Door Edwin Winkels

In Napels gaat het deze dagen weer veel over Maradona. Over wie de beste is. Was. Want voor het eerst in zijn carrière speelt Leo Messi (32) vanavond in het San Paolo-stadion. Ze zijn benieuwd, in Zuid-Italië, om de opvolger van hun eigen voetbalgod aan het werk te zien. Er is respect, veel.

En dus die eeuwige vraag. Lorenzo Insigne, aanvoerder van Napoli, beantwoordde hem gisteren zo: ,,Messi is nu de beste van de wereld, maar Maradona blijft heilig voor ons.’’

Een heilige status die met meer dan alleen prijzen heeft te maken. Acht seizoenen Maradona bij Napoli waren goed voor twee historische landskampioenschappen en één UEFA Cup. Nee, dan Leo Messi. Al 34 prijzen met FC Barcelona, waaronder tien landskampioenschappen, en vier keer de Champions League. Al rekent hijzelf de eerste, in 2006, niet mee.