Volledig scherm
© REUTERS

Madrid stroomt vol met voetbalfans

Naar schatting 70.000 Engelse voetbalfans zijn in Madrid aangekomen voor de finale van de Champions League tussen FC Liverpool en Tottenham Hotspur. Vooral de aanhangers van Liverpool, de club van Oranje-internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, laten zich nadrukkelijk gelden in de binnenstad van de Spaanse hoofdstad. Het duel tussen beide Engelse topteams begint om 21.00 uur in het stadion Wanda Metropolitano van Atlético Madrid.

De Spaanse politie liet eerder op de dag weten dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag vier Britse voetbalfans zijn opgepakt. Zij hadden zich agressief gedragen ten opzichte van ordehandhavers. Er is op de dag van de finale sprake van vreedzame taferelen.

 Voor het duel hebben beide teams 16.000 kaartjes ontvangen. Een groot deel van de aanhang is zonder ticket afgereisd. Om problemen te voorkomen heeft de Spaanse politie meer dan 4000 agenten ingezet. Een vrouw werd opgepakt omdat ze twee kaartjes probeerde te verkopen voor een totaalbedrag van 8400 euro.

Liverpool supporters gather in a fan zone in downtown Madrid ahead of the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Saturday, June 1, 2019. (AP Photo/Andrea Comas)
Volledig scherm
Liverpool supporters gather in a fan zone in downtown Madrid ahead of the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Saturday, June 1, 2019. (AP Photo/Andrea Comas) © AP
Volledig scherm
© AP