Volledig scherm
PREMIUM
Georginio Wijnaldum viert zijn goal in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona. © REUTERS

Liverpool lust Spurs rauw: ‘Als door de duivel bezeten mentale reuzen’

Spurs kan zijn borst natmaken. De zelfverzekerde machine die Liverpool is, lijkt zich na de miraculeuze comeback op Anfield tegen Barcelona door niets meer te laten stoppen richting zesde Champions League-titel.

Door Geert Langendorff

‘Imagine’ van John Lennon galmde uit de luidsprekers op Anfield. Het nummer van de voorman van The Beatles, een van Liverpools beroemdste zonen, vormde een passend slot van een wonderlijke avond. Met tranen in de ogen brulden fans de bekende tekst mee. De reactie van de aanhang van Barcelona was subtieler, maar mogelijk betekenisvoller. De meegereisde fans klapten respectvol voor hun kwelgeesten.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.