Volledig scherm
© Getty Images

'Karius in CL-finale in de war door hersenschudding na beuk Ramos'

Liverpool-keeper Loris Karius heeft naar nu blijkt een hersenschudding opgelopen tijdens de met 3-1 verloren CL-finale tegen Real Madrid. Karius liep de kwetsuur op toen hij in aanraking kwam met de elleboog van Sergio Ramos, die bij een corner weer een duwtje kreeg van Virgil van Dijk.

Volledig scherm
© Getty Images

Volgens het Massachusetts General Hospital, dat het onderzoek verrichtte, kan de hersenschudding van invloed zijn op de prestaties van Karius. De Duitse doelman blunderde na het voorval in de 47ste minuut twee keer. Twee minuten later profiteerde Karim Benzema van zijn gestuntel. Ook bij de tweede goal van Gareth Bale ging de Duitser in de fout. 

Volgens het ziekenhuis in Boston trad er direct na het incident vrijwel zeker ‘een visuele ruimtelijke disfunctie’. 
,,Het is heel goed mogelijk dat Karius als gevolg van dit letsel in de war is geraakt.''

De sluitpost was in de VS vanwege vakantie, maar Liverpool drong aan op een onderzoek. Dat werd uitgevoerd door dokter Ross Zafonte, die eerder enkele NFL-spelers met hersenschuddingen heeft behandeld. Hij verwacht dat Karius volledig zal herstellen. De keeper meldt zich op 2 juli weer op de training van Liverpool. 

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.