Volledig scherm
© Getty Images

Italiaanse media: ‘Gegarandeerd spektakel tegen de Nederlandse Galácticos’

Ajax heeft vanmiddag Juventus geloot in de kwartfinales van de Champions League. De Italiaanse media prijzen de talentvolle Amsterdammers, maar stellen wel dat de club uit Turijn het veel slechter had kunnen treffen. 

De Italiaanse media zijn het erover eens: De Oude Dame heeft gunstig geloot met Ajax als tegenstander. Ze spreken lovende woorden uit over de talentenfabriek uit Amsterdam, maar vinden allen dat deze ploeg te kloppen moet zijn door de zwart-witte formatie uit Turijn.

La Gazzetta del Sport komt met een heuse lofzang op de jeugdige talenten in de Amsterdamse selectie. De roze sportkrant bestempelt ze als ‘de Nederlandse Galácticos’. ,,Het Ajax van nu keert terug in Europa om net zo te verbazen als in het verleden. Het elftal van Ten Hag kan niet tippen aan dat van Cruijff, maar de tweestrijd met Juventus levert gegarandeerd een spektakel op.” Tadic wordt gezien als de ‘grote broer’ van de jonge talenten, die met zijn 30 jaar waanzinnig presteert dit seizoen met tot op heden 29 goals en 16 assists in 42 wedstrijden.

Poll

Wie gaat er door naar de halve finale?

  • Ajax (52%)
  • Juventus (48%)
42943 stemmen

Naast het jeugdige talent worden de onderlinge resultaten uit het verleden, die in het voordeel van Juventus spreken, herhaaldelijk aangehaald. Ajax en Juventus stonden twaalf keer eerder tegenover elkaar in Europees verband. Van die twaalf keer stapte Juventus zes keer als winnaar van het veld, tegenover vier gelijke spelen en twee Amsterdamse winstpartijen. ,,Hopelijk weten ze deze lijn door te zetten naar de twee confrontaties in de kwartfinale en weet het verleden Juventus te inspireren om door te stoten naar de halve finale”, aldus La Stampa

Volledig scherm
Julio Cesar toont het lot van Ajax Amsterdam tijdens loting van de kwartfinale van de UEFA Champions League 2018/19. © EPA

Lees verder onder de foto's

Volledig scherm
© Getty Images

Altijd winst voor Cristiano

Bovendien wijst de historie uit dat Cristiano Ronaldo uiterst effectief is tegen Ajax benadrukt de Italiaanse pers. ,,Ronaldo lacht in zijn vuistje. Hij scoorde tegen Ajax al zeven keer in vijf wedstrijden, die hij allemaal won”, kopt La Gazzetta del Sport.

In een video van laatstgenoemde krant geven verslaggevers commentaar op de loting. ,,De 1-4 winst van Ajax bij Real Madrid was natuurlijk memorabel en ze hebben ontzettend veel talent, maar Juventus kan van hen winnen. Andere tegenstanders waren beslist sterker.”

Ook op de beurs valt het vertrouwen van de Italianen waar te nemen. De aandelen van Juventus zijn theoretisch gestegen met 5,5% naar 1.548 euro. ,,Investeerders vieren, terecht of onterecht, dat Ajax een gunstige tegenstander is voor de Oude Dame”, concludeert Tuttosport.

In Panenka bespreekt Hidde van Warmerdam met Sjoerd Mossou de tegenstander van Ajax in de Champions League:

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.