Luuk De Jong kwam als invaller in het veld bij Sevilla, maar scoorde niet.
Volledig scherm
Luuk De Jong kwam als invaller in het veld bij Sevilla, maar scoorde niet. © AFP

Invaller De Jong met Sevilla fluitend naar knock-outfase

Met de vierde overwinning op rij heeft Sevilla zich fluitend geplaatst voor de volgende ronde in de Europa League. De Spaanse ploeg was in Luxemburg met 5-2 te sterk voor F91 Dudelange. 

Bij de rust leidde Sevilla al met 0-4 door treffers van Munas Dabbur en Munir El Haddadi (beiden twee). Na de pauze voerde opnieuw El Haddadi de score verder op. Voor de thuisploeg trof Danel Sinani twee keer doel.

Aanvaller Luuk de Jong mocht bij Sevilla in de 51ste minuut invallen. De voormalige PSV-spits kon geen bijdrage leveren aan de Spaanse productie.

In groep C verzekerde FC Basel zich van vroegtijdige kwalificatie. De Zwitserse ploeg versloeg op eigen veld Getafe met 2-1. Ook Celtic zit bij de laatste 32 clubs. De Schotten waren te sterk voor Lazio: 1-2. De winnende treffer van Olivier Ntcham viel in de 95ste minuut.

In groep F won Standard Luik thuis met 2-1 van Eintracht Frankfurt. Invaller Maxime Lestienne maakte diep in de extra tijd het winnende doelpunt. Bas Dost viel bij de bezoekers in de 73ste minuut in. Beide clubs staan op zes punten. Arsenal leidt met tien punten.