Volledig scherm
Raheem Sterling draait met zes goals in vier duels een indrukwekkende kwalificatiereeks. © Getty Images

IJsland heeft stunt nodig, Engeland gaat voor vijf op een rij

EK-kwalificatieVolop interlandvoetbal de komende dagen in de kwalificatie voor het EK 2020. Een overzicht van de mooiste wedstrijden van vanavond.

IJsland - Frankrijk (20.45 uur)

IJsland staat na zes wedstrijden op een derde plaats met een achterstand van drie punten op zowel Turkije als Frankrijk. De IJslanders hebben het zichzelf er door de nederlaag bij Albanië (4-2) niet makkelijker op gemaakt. In Reyjavik moet IJsland eigenlijk een resultaat halen tegen Frankrijk, zeker omdat Turkije een thuiswedstrijd wacht tegen Albanië. AZ-aanvaller Albert Gudmundsson is er in Reykjavik vanwege een blessure niet bij, maar oud-eredivisiespelers Kolbeinn Sigthorsson en Johan Berg Gudmundsson wel. Aan Franse kant ontbreekt Bayern München-verdediger Lucas Hernandez. Het is voor IJsland te hopen dat het zich beter kan verweren dan in het Stade de France eerder in de kwalificatie, toen Frankrijk met liefst 4-0 te sterk was.

Volledig scherm
Op 25 maart was Frankrijk met 4-0 te sterk voor IJsland. © EPA

Tsjechië - Engeland (20.45 uur)

Kansloos waren de Tsjechen op Wembley. Met een hattrick leidde Raheem Sterling de Engelsen in maart van dit jaar naar een 5-0 zege op Tsjechië. Engeland trok die lijn door en staat na vier duels stijf bovenaan in groep A van de EK-kwalificatie. Of de ploeg van Gareth Southgate zich gaat plaatsen voor het EK is dan ook niet echt meer de vraag. Bij tegenstander Tsjechië ligt dat wel anders. De Tsjechen zijn in een hevige strijd verwikkeld met Kosovo en staan met nog drie duels te gaan een punt voor op de Kosovaren. Een stunt zou de ploeg van bondscoach Jaroslav Silhavy dan ook heel goed uitkomen. Voor Tsjechië is het vooral zaak om Raheem Sterling en Harry Kane af te stoppen, allebei al goed voor zes goals in vier duels.

Portugal - Luxemburg (20.45 uur)

Met twee gelijke spelen leek Portugal een moeizame kwalificatie tegemoet te gaan, maar door twee zeges is de ergste druk er wel weer vanaf. Met een overwinning op Luxemburg ligt nummer twee Portugal (achter koploper Oekraïne) weer op schema voor het halen van het EK. De Portugezen, winnaar van het EK 2016, hebben kwalificatie volledig in eigen hand. 

De EK-droom van Luxemburg leek met vier punten uit drie duels serieuze vormen aan te nemen, maar twee nederlagen verder ziet het er heel anders uit. De Luxemburgers zijn afgehaakt voor plaatsing, maar zullen hun huid vanavond vooral zo duur mogelijk willen verkopen. 

Volledig scherm
Kan Cristiano Ronaldo tegen Luxemburg zijn aantal interlandgoals (93) nog wat opschroeven? © EPA