4
EINDE
1
  • Hans Hateboer 16' 62'
  • Josip Ilicic 42'
  • Remo Freuler 57'
  • Denis Cheryshev 66'

Hateboer gidst weergaloos Atalanta naar ruime zege op Valencia

VideoAtalanta heeft vanavond een enorme stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. Aan de hand van Hans Hateboer, die tweemaal scoorde, werd in het heenduel met 4-1 afgerekend met Valencia.

De Italianen begonnen sterk aan de wedstrijd, en bij de derde kans was het dan ook raak. Hateboer gleed een voorzet van Alejandro Gómez binnen. Vlak voor rust verdubbelde Josip Ilicic de voorsprong met een vernietigende pegel.

Na de thee ging het hard. Remo Freuler krulde op fraaie wijze de derde Atalanta-goal binnen, waarna Hateboer het feest compleet maakte met zijn tweede goal van de avond. Denis Cheryshev deed namens de bezoekers nog wat terug, waardoor Valencia zich nog niet kansloos zal achten voor de return op 10 maart. De uitgangspositie van de ploeg van trainer Albert Celades had overigens een stuk gunstiger geweest als spits Maxi Gómez in de tweede helft niet twee levensgrote kansen om zeep had geholpen.

Naast Hateboer speelde ook Marten de Roon en de Duitse Nederlander Robin Gosens de volledige negentig minuten voor de ontketende ploeg van coach Gian Piero Gasperini. Bij de Spaanse bezoekers zat de weer fitte Jasper Cillessen op de bank.

Hans Hateboer.
Volledig scherm
Hans Hateboer. © AFP
Marten de Roon haalt uit.
Volledig scherm
Marten de Roon haalt uit. © AFP
Hans Hateboer viert zijn tweede goal.
Volledig scherm
Hans Hateboer viert zijn tweede goal. © AFP