Volledig scherm
Supporters van Feyenoord mogen hun club donderdag toch steunen in de return tegen Dinamo Tbilisi. © REUTERS

Feyenoord mag toch fans meenemen naar leeg stadion in Tbilisi

Goed nieuws voor de Feyenoord-supporters die hun club willen aanmoedigen tijdens de return tegen Dinamo Tbilisi in de derde voorronde van de Europa League. De 140 fans die een kaartje hebben gekocht zijn donderdag toch welkom in het stadion van de Georgische club.

De trip naar Georgië kwam voor de mensen die een kaartje hadden gekocht op losse schroeven te staan toen de UEFA vorige week bekendmaakte dat Dinamo Tbilisi voor straf een wedstrijd zonder publiek moest afwerken. De Europese voetbalbond oordeelde dat fans van de club zich schuldig hadden gemaakt aan racisme tijdens de vorige Europese thuiswedstrijd tegen Qäbälä. Dinamo Tbilisi kreeg ook een boete van 50.000 euro. 

Feyenoord maakte daarop bekend de kaartverkoop stil te leggen en adviseerde supporters om geen reis meer naar Georgië te boeken. Uiteindelijk werd er toch een oplossing gevonden en zal de ploeg van trainer Jaap Stam dus worden aangemoedigd in een verder akelig leeg Boris Pajtsjadzestadion.

Feyenoord raadt supporters zonder ticket af om naar Tbilisi te gaan. Tickets zijn op naam uitgegeven en dus persoonsgebonden.

Feyenoord staat na de 4-0-thuiszege al met anderhalf been in de play-offs voor een plaats in het hoofdtoernooi van de Europa League. De return begint donderdag om 18.30 uur.