Volledig scherm
Edinson Cavani © AFP

Extra tegenvaller voor PSG: geen Cavani en Meunier tegen Manchester United

Edinson Cavani kan morgen niet kan meespelen met Paris Saint-Germain in het uitduel in de achtste finales van de Champions League met Manchester United. De spits is net als Thomas Meunier én Neymar niet beschikbaar bij de ploeg van Thomas Tuchel voor de belangrijke confrontatie met ManU.

De Uruguayaan viel zaterdag in het competitieduel met Bordeaux halverwege uit met een dijbeenblessure. Hij had zijn ploeg nog wel op een 1-0-voorsprong gezet, hetgeen uiteindelijk ook de eindstand bleek.

,,Het is niet de taak van Kylian Mbappé om Cavani of Neymar te vervangen, hij moet zijn eigen spel spelen’', aldus coach Tuchel over de jonge Fransman, die samen met Neymar en Cavani dit seizoen van grote waarde is voor Paris Saint-Germain. . ,,Het ziet er niet goed uit, de club zal later met een verklaring komen'', meldde coach Tuchel eerder bij de Franse tv-zender TF1. Het ontbreken van Cavani is opnieuw een tegenvaller voor de Franse landskampioen die al de Braziliaanse sterspeler Neymar met een blessure zag wegvallen.

Ook Meunier ontbreekt

Ook de Belgische verdediger Thomas Meunier is dinsdag zeker niet beschikbaar. Hij blijkt in het met 1-0 gewonnen duel - een doelpunt van Cavani - een hersenschudding te hebben opgelopen en moet ten minste een week rust houden.