Volledig scherm
Het Nederlands elftal voor het duel tegen Frankrijk. © ANP

Engelse pers: Nederland hard op weg om de harten weer te veroveren

De Engelse media worden niet overladen aan berichten over het Nations League-duel tussen Nederland en Engeland vanavond. The Daily Mail noemt het toernooi ‘een nieuwe competitie die zijn best doet om eruit te zien als een mini-groot toernooi.’ Toch een greep uit enkele berichten.

Wie er - zowel in het veld, als in de Engelse media - met kop en schouders bovenuit steekt is uiteraard Virgil van Dijk. Zo vraagt The Daily Mail zich af of Van Dijk zijn directe tegenstander Harry Kane nog een nachtmerrie kan bezorgen. ,,Geen rust voor de machtige Virgil van Dijk. Nu staat het icoon van Liverpool het streven van Engeland naar een trofee in de weg,” schrijft de krant.

The Telegraph en The Guardian focussen vooral op de herleving van het Nederlandse voetbal. ,,Nederland heeft zijn ‘mojo’ (zelfvertrouwen, red) terug”, koppen ze. The Telegraph maakt een heuse analyse van de opleving van het Nederlands elftal na een aantal frustrerende, magere jaren. De daaruit getrokken conclusie is dat door pragmatisch denken, een nieuwe aanwas van jonge talenten en een solide basis Nederland weer vooruit kan denken.

Daarbij onderstreept de krant dat Nederland nog niet daar is. ,,Het land heeft nog niet de harten en geesten van de wereld veroverd, zoals de ploeg van Gareth Southgate dat heeft gedaan. Maar het team is goed op weg om het positieve gevoel terug te krijgen.”

Volledig scherm
Memphis Depay. © EPA

In die Nederlandse voetbalopleving ziet The Guardian een enorm verschil met de vorige ontmoeting tussen beide landen, dat eindigde in een 1-0 overwinning voor de Engelsen. ,,Het voelt als een eeuwigheid geleden. Nederland is sindsdien enorm gegroeid. Als Engeland wint kan dat al worden gezien als een prijs op zich en niet alleen vanwege het behalen van de finale.” 

Tot slot prijst het medium ‘creatieveling Depay’. The Daily Mail gaat zelfs nog een stapje verder en noemt hem Dangerous Depay.  ,,De Manchester United-flop die een sleutelrol speelt in de Nederlandse opleving met een betrokkenheid van 21 goals in de laatste twintig wedstrijden (13 goals, 8 assists)”, aldus de krant.

.