Volledig scherm
© Getty Images

Engelse kranten: ‘Vuurwerk’, ‘thriller’ en ‘episch’

Wat schrijven de Engelse kranten over het spektakelstuk dat Chelsea en Ajax boden op Stamford Bridge? 

The Times

The Times schrijft: de comebackkids van Chelsea voltooien het onverwachtse sprookje. Met Frank Lampard aan het roer is het weer leuk om naar Chelsea te kijken, daar stond de solo van verdediger Kurt Zouma symbool voor. 

The Guardian

The Guardian kopt: ‘Chelsea vecht terug en Ajax betaalt de prijs voor twee rode kaarten en twee penalty's’. Na ruim 55 minuten leek een vernedering aanstaande door de klasse van Hakim Ziyech. Maar Stamford Bridge heeft zijn stem hervonden. Geen boe-geroep, geen muiterij, maar uitdagend. Chelsea zocht de aanval en Cesar Azpilicueta bracht de thuisploeg terug in de wedstrijd. 

The Sun

The Sun heeft het over een ontketend Chelsea dat een sensationele comeback realiseert na een 4-1-achterstand. De thuisploeg, die 55 minuten lang achter een schaduw heeft aangerend, leerde op Stamford Bridge de moeder aller Champions League-lessen geleerd.

The I 

The I schrijft over vuurwerk op Stamford Bridge met acht doelpunten en twee rode kaarten. Deze krant vroeg zich vooral af: hoe kunnen een keeper en een aanvaller van hetzelfde team in één helft een eigen doelpunt maken? Hoe kan bij Ajax de kwaliteit behouden blijven terwijl ze voor 130 miljoen euro aan talent hebben verloren?

Volledig scherm
The I © The I

The Daily Telegraph schrijft over acht doelpunten, twee rode kaarten, penalty's en eigen doelpunten. Maar de VAR staat een zege voor Lampard in de weg. 

Volledig scherm
Daily Telegraph Sport © Daily Telegraph

The Daily Express prijst invaller Reece James de hemel in: Reece is het antwoord op een epische avond op Stamford Bridge. 

Volledig scherm
Voorpagina sportkatern Daily Express © Daily Express

Kijk hier naar de samenvatting van de wedstrijd: