Volledig scherm
PREMIUM
Jorrit Hendrix © ANP Pro Shots

'Denk dat BATE weer furieus gaat openen'

Sinds de Champions League in 1992 startte, was de Nederlandse kampioen er altijd bij. PSV kan die reeks voortzetten. Hoe spannend maakt de ploeg het tegen BATE Borisov nog na de 3-2 uitzege?

Door Maarten Wijffels

Vorig week stond hij bevangen door de spanning aan de aftrap. En eigenlijk kwam Denzel Dumfries heel de avond in Borisov nooit los van de stress. Ook voor Angeliño, voor Pablo Rosario, ja zelfs voor Hirving Lozano was het wennen tijdens hun debuutwedstrijd op het podium van de Champions League.

Hoe zal het vanavond gaan in wedstrijd twee? Werkt zo'n ervaring al direct positief door? In Eindhoven gaat men daar alvast vanuit. En met hen ook de rest van Nederland thuis voor de buis. PSV heeft na de 3-2 zege van vorige week een prachtige uitgangspositie om de groepsfase te bereiken. Dat zou de derde keer zijn in vier jaar tijd.

  1. Wereldelftal van het Jaar: de genomineerden

    Wereldelf­tal van het Jaar: de genomineer­den

    Het voetbaljaar 2018 leverde weer zoveel moois op. De swingende Rode Duivels op het WK. De opmars van Liverpool in Europa waar alleen Real Madrid nog een stokje voor kon steken. Atlético Madrid dat in de Europa League ijzersterk voor de dag kwam. Manchester City, Kroatië, Frankrijk en zelfs Rusland. Wij willen uw hulp bij het samenstellen van een wereldelftal over 2018. Welke elf voetballers zou u opstellen? En welke trainer zou deze ploeg moeten leiden?
  2. ‘Een mooi duel tussen twee legendarische clubs’

    ‘Een mooi duel tussen twee legendari­sche clubs’

    Real Madrid begon in Abu Dhabi zijn voorbereiding op het WK-clubs, waarin de ploeg woensdag in de halve finale tegen het Japanse Kashima speelt, en leek niet echt bezig met de loting in de Champions League. Coach Solari gaf zijn persconferentie zo vroeg, dat nog niet bekend was dat Ajax de tegenstander zou zijn en hij niet naar zijn reactie daarop gevraagd kon worden. Tevreden zullen hij en zijn spelers wel zijn, omdat ze vooral de drie Engelse kluiven wilden mijden: Liverpool, Manchester United en Tottenham Hotspur.