Volledig scherm
Ajax won bij Lille en pakte de meeste coëfficientenpunten voor namens Nederland. © Pim Ras Fotografie

Coëfficiënten: Nederland kruipt dichter naar België

Slechts één Nederlandse club boekte een zege, maar wat betreft de coëfficiëntenlijst van de UEFA (0,8 punten) was het een mooie week voor Nederland, dat nog altijd op de negende plaats staat. De achterstand op concurrent België (achtste) is verkleind, terwijl de concurrentie (nummer tien Oekraïne) steeds verder achterop raakt. 

Met een 0-2 zege bij Lille verschafte Ajax zichzelf een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van de volgende ronde van de Champions League. De zege van de Amsterdammers leverde 0,4 punten voor de coëfficiëntenlijst van UEFA de op. De gelijke spelen van AZ en Feyenoord zijn beide goed voor 0,2 punten, terwijl de nederlaag van PSV geen punten oplevert. 

Dichter bij België

Voor de Europese week bedroeg de achterstand op België nog 2,15 punten, inmiddels dat aantal 1,95. De Belgen behaalden 0,6 punten, 0,2 minder dan Nederland. Achtervolger Oekraïne pakte 0,4 punten en ziet Nederland verder weglopen.

Voorlopig staat Nederland nog op de negende plaats, al is de achtste plaats dit seizoen zeker nog haalbaar. De toptien is het grote doel, want in dat geval mag de kampioen van 2020/21 rechtstreeks de Champions League in.