Volledig scherm
Hans Vanaken scoort voor Club Brugge in Linz. © BELGA

Club Brugge en Slavia Praag hard op weg naar Champions League

Video'sClub Brugge en Slavia Praag lijken hard op weg naar de Champions League. De Belgen, met aanvoerder Ruud Vormer in de basis, wonnen vanavond in Oostenrijk van LASK Linz (0-1). De Tsjechen, met een basisplaats voor Mick van Buren, wonnen in Roemenië met dezelfde cijfers van CFR 1907 Cluj. Club en Slavia kunnen het karwei volgende week in eigen huis klaren.

Bekijk de samenvattingen van beide duels hieronder!

Hans Vanaken maakte in de 10de minuut het enige doelpunt van Club uit een strafschop, toegekend na een overtreding op de Nigeriaanse aanvaller Dennis. 

De video-arbiters achter de schermen moesten lang naar de beelden kijken om te beoordelen of scheidsrechter Szymon Marciniak de juiste keuze had gemaakt door naar de stip te wijzen (zie video hieronder). Na enkele minuten kwamen ze tot de conclusie dat inderdaad sprake was van een overtreding op Dennis. Het ontging de VAR echter dat de aanvaller van Club Brugge een paar centimeter buitenspel stond toen hij de bal kreeg aangespeeld.

Volledig scherm
© BELGA

LASK Linz had in de vorige ronde FC Basel uitgeschakeld, de Zwitserse club die PSV de baas was in de tweede voorronde van de Champions League. De Oostenrijkers begonnen furieus aan het eerste duel met Club Brugge en kregen in de openingsfase kans op kans. Verdediger Simon Deli van Club Brugge schoot bijna in eigen doel, maar had geluk dat de bal op de paal belandde. Dankzij de rake strafschop van Vanaken hebben de Belgen een prima uitgangspositie voor de return van volgende week woensdag in het eigen Jan Breydelstadion.

Mick van Buren kan zich met Slavia Praag ook gaan opmaken voor de Champions League. De Nederlandse aanvaller won met zijn Tsjechische club Slavia Praag bij CFR 1907 Cluj: 0-1. Lukás Masopust maakte na bijna een half uur het enige doelpunt in Roemenië. Billel Omrani miste in de slotfase een strafschop en daarmee de kans om Cluj langszij te brengen.

Bekijk hieronder de schitterende goal van  Lukas Masopust (Slavia) tegen Cluj

Samenvatting van Cluj-Slavia

Samenvatting van LASK Linz-Club Brugge