Volledig scherm
Jasper Cillessen. © Getty Images

Cillessen kijkt uit naar duels met Ajax in groepsfase Champions League

Jasper Cillessen kijk uit naar de Champions League-duels met Ajax. De Amsterdammers werden gisteren in Monaco gekoppeld aan Chelsea, LOSC Lille en Valencia, waar Cillessen sinds deze zomer doelman is. In gesprek met het clubkanaal van Valencia blikt de Nederlandse doelman vooruit op het treffen met zijn voormalige club. 

Na vijf seizoenen Ajax vertrok Cillessen in 2016 naar Barcelona. Daar kon hij in drie seizoenen tijd niet uitgroeien  tot de eerste doelman. En dus liet hij deze zomer Camp Nou achter zich voor een nieuw avontuur bij Valencia, waar hij naar eigen zeggen erg gelukkig is. Nota bene met die club neemt hij het aankomend seizoen op in de Champions League. 

Hoe Cillessen kijkt naar de loting van de Champions League? ,,Ik heb vijf jaar bij Ajax gespeeld. Er spelen niet veel spelers meer uit mijn tijd, maar het blijft Ajax. De filosofie van de club verandert nooit", aldus de doelman, die vanzelfsprekend ook bij de selectie van Oranje hoort voor de EK-kwalificatieduels met Duitsland (6 september) en Estland (9 september). 

,,Chelsea is ook heel sterk. Die club heeft een geweldige historie. Het is altijd moeilijk om in Engeland te spelen", zo kijkt Cillessen naar een van de andere tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. 

Cillessen ontvangt eerst zijn oude club in Mestalla. Op 2 oktober is het Valencia - Ajax, de tweede groepswedstrijd. Op 10 december, de laatste wedstrijd in de poulefase, keert de doelman terug in de Johan Cruijff Arena voor Ajax - Valencia. 

Bekijk hieronder hoe Virgil van Dijk na de Champions League-loting werd verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen.

  1. Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Na een lange winter zonder Europees voetbal is de Champions League weer ontwaakt. Vanavond wordt het meest aansprekende Europese voetbaltoernooi hervat met de achtste finales. Waar kijken oud-profs Rafael van der Vaart (analyticus bij de NOS & Ziggo Sport), Hedwiges Maduro (analyticus FOX Sports), Alfons Groenendijk (ex-trainer ADO Den Haag) en Erik Meijer (analyticus Sky Duitsland) het meest naar uit? Ze reageren op drie vragen.