Peter Bosz.
Volledig scherm
Peter Bosz. © EPA

Bosz: Leverkusen kan Europa League winnen

Trainer Peter Bosz van Bayer Leverkusen wenst zich bij het begin van de campagne in de Europa League niet in te dekken. ,,Het is mogelijk", reageerde de Nederlandse coach op de vraag of zijn Duitse team de titel kan winnen. ,,We pakken het echter wedstrijd voor wedstrijd aan. Dat lijkt me het meest verstandig. We willen in elk geval ver komen in dit toernooi.”

Peter Bosz.
Volledig scherm
Peter Bosz. © EPA

Leverkusen eindigde in de groepsfase van de Champions League als nummer drie, achter Juventus en Atlético. ,,Natuurlijk waren we er nog graag bij geweest. Maar de omschakeling naar de Europa League zal geen probleem zijn voor mijn spelers.”

Bosz treedt donderdag met Leverkusen op eigen veld aan tegen FC Porto. Bij de Portugese club stapte aanvaller Moussa Maréga afgelopen zondag in de gewonnen uitwedstrijd tegen Vitória Guimarães (1-2) boos van het veld wegens racistische geluiden en gebaren onder de aanhang van de thuisclub. Zijn ploeggenoten probeerden hem nog op andere gedachten te brengen, maar lieten hem uiteindelijk alleen vertrekken. ,,Als zoiets bij ons gebeurt, gaan we allemaal mee", verzekerde Bosz.