Volledig scherm
© AFP

Blind: We kunnen ons met de beste ploegen meten

Met een prachtige uitzege bij Valencia liet Ajax opnieuw van zich horen in de Champions League (0-3). Natuurlijk zat het de kampioen van Nederland niet tegen in Estadio Mestalla. ,,Maar geluk dwing je ook af”, zei Daley Blind.

Ajax bleef voor de twaalfde keer ongeslagen in een uitwedstrijd in de Champions League, alle voorronden meegeteld. ,,Dat is geen toeval meer”, zei Blind. ,,We kunnen ons met de beste ploegen meten. We zijn belangrijke spelers kwijtgeraakt. Maar we hebben ons met z’n allen weer heel snel ontwikkeld.”

,,Iedereen weet wat er voor ons spel gevraagd wordt”, zei Blind. ,,En als het even niet loopt, dan kunnen we ook knokken. Dat hebben we hier ook laten zien. Het mooie is dat er ook nog voldoende punten zijn om ons te verbeteren. Vooral in de eerste helft hadden we het erg lastig met hun linkerkant.”

Kijk hier naar de samenvatting van Valencia - Ajax: 

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.