Volledig scherm
© BSR Agency

Berghuis pakt uit verveling gele kaart: ‘Wedstrijd was geen pretje’

Steven Berghuis kreeg vlak voor de rust van het kleurloze duel met Dinamo Tbilisi (1-1) de gele kaart. Hij trapte de bal lukraak weg nadat de scheidsrechter had gefloten. ,,Ik verveelde me een beetje. Dat kon je wel zien, dacht ik”, zei de aanvaller van Feyenoord bij FOX Sports.

Berghuis sprak van een heel saaie voetbalavond in Georgië. ,,De wedstrijd was geen pretje, nee. Dit is niet waar je het als voetballer voor doet. Het was sfeerloos en een beetje sloom allemaal. De omstandigheden werkten tegen. Er zat geen publiek, wij stonden op een voorsprong van 4-0 en de tegenstander maakte amper aanstalten om een doelpunt te maken. Ze wilden er helemaal geen wedstrijd van maken en gunden ons de bal. Wij speelden echter in een heel laag tempo.”

Berghuis zag maar één pluspunt in Tbilisi. ,,We hebben onze plicht gedaan. We zijn door naar de play-offs in de Europa League. En nu wegwezen hier.”

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.