Atalanta na één van de treffers van Josip Ilicic.
Volledig scherm
Atalanta na één van de treffers van Josip Ilicic. © EPA

Atalanta Bergamo draagt CL-succes op aan de stad en doet dringende oproep

Atalanta Bergamo speelt dit seizoen pas voor het eerst in de Champions League en reikte vanavond ook nog eens tot de kwartfinale door Valencia uit te schakelen (3-4). Reden voor een feestje en een warm onthaal van het team, zo zou je normaal gesproken denken. De club heeft in verband met het coronavirus echter een dringende oproep gedaan aan de fans.

,,In overeenstemming met het ministerieel besluit om de volksgezondheid te beschermen willen wij de mensen vragen om geen bijeenkomsten te organiseren in het centrum van Bergamo, luchthaven Orio al Serio of in het Bortolotti Center in Zingonia bij de terugkeer van het team uit Valencia", zo luidt de boodschap van de club. 

Atalanta Bergamo won de eerste wedstrijd van Valencia al met 4-1 en vanavond werd er door vier goals van Josip Ilicic nog eens 3-4 gewonnen. Goed voor een plek bij de laatste acht van het miljardenbal. Hoewel dat een prestatie is om te vieren, drukt de club de fans dus op het hart dat niet te doen. Het team droeg de overwinning uiteraard wel op aan de mensen in Bergamo, die door de maatregelen van de regering niet meer uit huis mogen.

De Roon

,,Bergamo, in deze moeilijke tijd is deze voor jullie”, schreef Marten de Roon kort na de wedstrijd op Twitter. De spelers hielden na het duel ook een shirt omhoog met daarop de tekst: ,,Bergamo, dit is voor jullie. Geef nooit op!”.

,,We weten dat heel veel mensen in Bergamo de wedstrijd op tv hebben gekeken, ook de directeur van het ziekenhuis”, zei trainer Gian Piero Gasperini. ,,We zijn blij dat we al die mensen een moment van vreugde hebben kunnen geven.”

In het land zijn al meer dan 10.000 mensen besmet met het coronavirus, het aantal overleden patiënten staat op 631. Bergamo ligt in de zwaar getroffen regio Lombardije. De Italiaanse voetbalcompetitie Serie A is zeker tot begin april stilgelegd.