Volledig scherm
© BELGA

Antwerp zendt duel AZ uit in stadion

Antwerp heeft een oplossing gevonden om supporters donderdag toch Europees voetbal aan te bieden. De club zendt de uitwedstrijd tegen AZ op een groot scherm in het eigen Bosuilstadion uit.

Zo'n 6000 fans zijn welkom in het stadion dat niet voldoet aan de eisen van de UEFA. Daarom wijkt Antwerp volgende week voor de thuiswedstrijd tegen AZ uit naar het Koning Boudewijn Stadion van Brussel. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League.

Supporters van Antwerp zijn donderdag niet welkom in Enschede, zo besloot Onno van Veldhuizen na overleg met de politie, het Openbaar Ministerie en vertegenwoordigers van AZ, FC Twente en de KNVB. AZ speelt niet in Alkmaar omdat daar een deel van het dak van het stadion is ingestort.

AZ week al tweemaal uit naar het stadion van ADO Den Haag. De Haagse burgemeester Pauline Krikke zette een streep door het duel met Antwerp uit angst een confrontatie tussen hooligans van ADO Den Haag, Club Brugge en Antwerp. FC Twente bood AZ vervolgens onderdak aan.