Volledig scherm
PREMIUM
Ajax bereidt zich voor op de belangrijke play-off tegen APOEL Nicosia in de play-offs van de Champions League. © EPA

Ajax zwaar favoriet, maar APOEL kan zomaar bananenschil zijn

Play-offs CLAjax ruikt de Champions League al in Nicosia waar het vanavond speelt tegen APOEL Nicosia. Op Cyprus zijn de meesten ervan overtuigd dat Ajax het hoofdtoernooi bereikt maar de tegenstander heeft ook alle kenmerken van een gekende bananenschil.

Door Nik Kok

In het GPS stadion van APOEL Nicosia hangen tijdens Ajax’ laatste training voor het duel al de nodige Champions League-uitingen zoals dat gaat bij de play-offs, de laatste voorronde voor het hoofdtoernooi. In de ronde ervoor nog niet, nu wel. De langverwachte Champions League komt steeds dichterbij voor de club die vorig seizoen nog schitterde op het hoogste podium van het clubvoetbal.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.