Volledig scherm
© BSR Agency

Ajax hangt weer straf UEFA boven hoofd

Ajax hangt opnieuw een straf van de UEFA boven het hoofd. De Europese voetbalbond is een onderzoek gestart naar ongeregeldheden met fans rond de gewonnen uitwedstrijd van woensdag tegen Valencia in de Champions League (0-3).

De UEFA meldt niet om welke ongeregeldheden het gaat. De bond kijkt niet alleen naar wangedrag van enkele supporters. De voetballers van Ajax wordt ook onsportief gedrag verweten. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de zes gele kaarten die het elftal van trainer Erik ten Hag incasseerde in Estadio Mestalla.

Ajax heeft nog een voorwaardelijke straf van een Europese uitwedstrijd zonder publiek openstaan. Ajax kreeg die sanctie vorig jaar opgelegd na ongeregeldheden tijdens een uitduel met Benfica. Ajax gaat op 5 november op bezoek bij Chelsea. De burgemeester van Londen heeft Chelsea al laten weten dat het slechts 833 fans van Ajax mag toelaten. Hij zag supporters van de Amsterdamse ploeg vorig seizoen in zijn stad in de fout gaan rond het uitduel met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League.

De UEFA vergadert op 17 oktober over een mogelijke straf voor Ajax.

  1. Italië roept op om Champions Leaguefinale weg te halen uit Istanboel

    Italië roept op om Champions Leaguefina­le weg te halen uit Istanboel

    De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, heeft de Europese voetbalbond UEFA per brief verzocht de finale van de Champions League niet in Istanboel te houden. De Turkse stad aan de Bosporus huisvest op 30 mei volgend jaar de eindstrijd van het belangrijkste Europese bekertoernooi. Na de militaire interventie van Turkije in het noorden van Syrië vindt Spadafora het echter niet kunnen dat de Champions League wordt beslist in Istanboel.