Volledig scherm
Duván Zapata met de wedstrijdbal. © EPA

Zapata begint ook goed aan het nieuwe jaar: 14 goals in 8 duels

Atalanta wintDuván Zapata sloot 2018 op weergaloze wijze af, maar de Colombiaanse spits van Atalanta Bergamo is ook uitstekend begonnen aan het nieuwe jaar. Hij scoorde vanmiddag liefst vier keer in de uitwedstrijd bij Frosinone: 0-5. 

Zapata scoorde nu al acht wedstrijden op rij, met veertien goals in totaal. De 27-jarige Colombiaan begon zijn goede serie op 3 december met een goal tegen Napoli. Een week later maakte Zapata ook een hattrick in de 1-3 overwinning bij Udinese. Vervolgens scoorde Zapata ook tegen Lazio, Genoa, Juventus (2x), Sassuolo, Cagliari (Coppa Italia) en vandaag dus vier keer tegen Frosinone. 

Hans Hateboer gaf de assist bij de 0-4, nadat Gianluca Mancini al na elf minuten spelen de score had geopend namens Atalanta. Hateboer speelde de hele wedstrijd, Marten de Roon werd na 72 minuten vervangen. Het team van trainer Gian Piero Gasperini is de meest scorende ploeg in de Serie A met 44 goals na twintig wedstrijden; zes goals meer dan koploper Juventus. Zapata nam er daarvan veertien voor zijn rekening. Daarmee gaat de Colombiaan nu samen met Cristiano Ronaldo aan kop op de topscorerslijst van de Serie A. 

Atalanta staat op een zesde plaats in de Serie A, aan het eind van het seizoen goed voor een plek in de voorronde van de Europa League. 

Volledig scherm
De spelers van Atalanta Bergamo bedanken hun meegereisde supporters. © Getty Images
Volledig scherm
Duván Zapata in duel met Frosinone-verdediger Edoardo Goldaniga. © Getty Images